Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjtorsdag 8 januari 2009

Slutspurt fas 3

Igår va det så dags för julens (och fas 3) sista behandling, Asparaginase. Efter nyår är det nya regler för behandlingen så nu måste man ta prover, vänta på svar, beställa medicinen, vänta på den, få medicinen och vänta 2 timmar på sjukhuset (för att se ev reaktioner). Vi hade totalt missat att hon skulle vara fastande så det blev lite mummel om det...Men vi tog en tur ner på stan i väntan på provsvaren och när vi kom tillbaks så visade det sig att det gick bra trots fastemissen. Efter lunch fick Lojsan ett rum, (Det var jättemånga patienter på mottagningen) lustgasrummet;) Och efter ytterligare lite väntan så fick hon Asparaginaset. Inga problem där. Dock upptäckte vi att det inte var någon läkartid inbokad trots att hon nu går in i en ny fas med nya mediciner, så då fick de stackars sköterskorna fixa till det också i en hast. Undrar om de fick lunch och kaffe igår - de verkade ha det superstressigt. Men trots det så tar de sig tid med patienterna (och deras jobbiga föräldrar...) och aldrig ett ont ord! Men som sagt, det gick bra tillslut och hem kom vi - och kapsejsade i sofforna. Man blir helt slut efter en dag på sjukhuset.

1 kommentar:

momofa sa...

Hej. lite tokigt att önska God fortsättning på det nya året,men jag gör det ändå för det är ju en god fortsättning som väntar ,eller hur ?Hoppas Lojsan klarar sig utan förkylningar.Här grasserar den sortens virus.Vi läser, bloggar och svarar o kommenterar .För tillfället bakar jag limpor hoppas det blir bra,det var så länge sedan sist.Vilken tur att ni orkar stå på er när det krisar i planeringen Medalj utdelas härmed.Många kramar från oss.