Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjtorsdag 14 augusti 2008

Historia

Lojsan fick Neuroblasdom när hon var 2 år gammal. Opererades och cellgiftades. Fick i samband med detta ett antal biverkningar: ögon, njurar, hormoner. Fler operationer och diverse medicineringar för att åtgärda detta. Visst har hjälpt annat inte. Under de här åren har hon (vi) vistats mycket på sjukhus.

När hon friskförklarades från neuroblasdomet så hade hon ett antal seneffekter – de flesta kopplade till bristande/obefintlig hormonproduktion. (det är ofattbart hur mycket i kroppen som styrs av hormoner!) Har under åren medicinerat med ett stort antal mediciner. Vissa har hjälpt, andra inte. Hon har under den här perioden haft regelbunden kontakt med sin(a) läkare på flera sjukhus.

Förutom de direkta seneffekterna har hon också opererat bort polyper bakom näsan två (!) gånger, och förminskat halsmandlarna. Hon har blivit påkörd av en bil och brutit armen. Många undersökningar och sövningar har det blivit… Sjukhus är vardag.

Livet har väl rullat på rätt normalt förutom alla mediciner och sjukvårdskontakter och besök. Hon gillar att gå i skolan och det går väldigt bra.

Inga kommentarer: