Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjtorsdag 14 augusti 2008

På avd igen

Idag har vi kommit in till sjukhuset. Hela familjen följde med. Dr F berättade mer om leukemi och vad som kommer att hända framöver. Lojsan har förmodligen ALL - den vanligaste sortens leukemi hos barn. Det är inte lätt att vara syskon - Bror satt mest och såg uttråkad ut och blev superavundsjuk när Lojsan fick pizza till middag. (han fick också pizza på hemvägen).

I morgon ska det opereras in en port - en sorts dosa som ligger under huden i vilken man tar prover och ger mediciner och andra dropp och sånt. Kirurgen som ska sätta dit den kollade och sa att hon ska sätta den på samma ställe där den gamla suttit. Hurra - hon skulle försöka fixa till det fula ärret på samma gång!

Vi bor i ett rum som vi bodde i förra gången det begav sig. Nu är rummet mindre, men å andra sidan har vi både egen toalett och duch. Det finns både plattTV och bredband så det blir nog mycket OS och MSNande de närmsta dagarna.

Vi går runt på avdelningen, det är mycket som är likadant som förra gången men också mycket nytt, Avd har blivit dubbelt så stor och har plats för BONKen också (BarnONKologisk mottagning). Träffar flera stycken bekanta personal. De är lika men olika. Det känns tryggt och hemvant. Konstigt att det kan kännas som hemma att komma tillbaka till en plats där vi upplevt så mycket elände. Men samtidigt så har ju familjen tillbringat mycket, mycket tid här, och barnen en rejäl del av sin uppväxt, så det är lite som att komma hem till en moster.

Vi blir nog kvar här fram till tisdag. Skolan börjar ju på onsdag och då vill Lojsan vara på plats.
Lojsan får en venflon och det tas en massa prover. Förberedelse inför op med hibiscrubdusch (superstark tvål). Blodvärdet är lågt och hon får två påsar blod på natten.

1 kommentar:

Maria sa...

Tänker på er och önskar er all lycka. Ni har verkligen redan fått er beskärda del av elände i livet. Ta hand om er, kram Maria