Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjtorsdag 14 augusti 2008

I sommar

Lojsan gick ut nian med finfina betyg och såg fram mot att få börja på gymnaiset. Men först sommarlov. Hon börjar med att åka på läger en vecka och har som vanligt jättekul. Kommer hem och blir förkyld direkt. Blir frisk efter en vecka. Vi reser till stugan ett par dar och vidare till Norge. Lojsan är tungandad, trött och gul. Vi tar kontakt med läkare i Lillehammer och Lojsan har jättehög snabbsänka och diagnostiseras med lunginflammation. Får penicillin och blir relativt snabbt bättre. Väl hemma så blir hon helt bra och börjar sommarjobba på sin födelsedag.

Jobbet går bra, hon är lite trött när hon kommer hem, men vi tolkar det som att det är ovant att jobba hela dagarna. Hon svettas mycket men det är ju varmt…

Vi åker och badar en eftermiddag. Lojsan tycker att det är kallt i vattnet trots att det är 23°! Mycket konstigt – hon tycker ju aldrig att det är kallt i vattnet… Jag skyller på att man blir badkrukigare när man blir äldre.

När Lojsan har jobbat 2 ½ vecka kommer hon hem en förmiddag och är ledssen och hängig. Tar tempen och hon har 38,5°! Vi misstänker att det är lunginflammationen som kommit tillbaka, så jag ringer hälsocentralen direkt och hon får en tid omgående. Husläkaren konstaterar att hon har feber, är gul men har ingen jättehög snabbsänka och inga stafylokocer – förmodligen ett virus. Hem, vila och febernedsättande. Vi ska höra av oss om det inte är bättre på måndag.

Lojsan är pigg och glad i helgen trots att febern ligger mellan 38 - 40° hela tiden. Det är marknad i byn så hon går runt ett par varv men hittar inget kul. Fam K kommer på fika. När jag ser Lojsan och deras döttrar sida vid sida så ser jag tydligt hur gul hon är! Bror kommenterar (retas) senare på kvällen hennes knallgula ögon.

På måndag morgon har hon fortfarande feber och är gul. Jag kontaktar hälsocentralen. Vi får tid direkt hos vår husläkare – suvve! Hon undersöker Lojsan och tycker att vi ska åka till barnakuten på vårt ”gamla” sjukhus.

Inga kommentarer: