Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjfredag 15 augusti 2008

Första avklarat

Jepp, då va det klart. Det har gått jättebra. Lojsan har mått bra och mår fortfarande bra. Just nu så har hon vätskedropp för att skölja genom kroppen och bli av med alla trasiga leukemiceller. Hon är lite blek, men det brukar bli så när man varit gul länge och gulheten avtar. Sen har hon lite ont i ärret från operationen igår, så hon får lite värktabletter för det.

Det är meningen att Lojsan ska stanna ett dygn för att de ska se hur hon reagerar, om det dyker upp några biverkningar. Om inte så får vi åka hem i morron kväll.

Sen är planen att hon ska in och få behandling en gång i veckan i fem veckor. Då kommer hon att stanna ett dygn även om själva behandlingen bara tar 5 timmar. Det har att göra med vätskedroppet. Man kommer även att ta benmärgsprover några gånger för att se hur kroppen reagerar på behandlingen. Sen, efter dessa fem veckor så gör man en utvärdering och beslutar hur nästa fas i behandlingen ska se ut. Tex kan det bli ca 3 månader där hon kommer in varannan vecka och efter det en period med behandling 1 gång i månaden. Om allt flyter på som det ska så är själva sjukhusdelen klar i oktober/november nästa år och därefter så blir det tablettbehandling i ett år. Och vi som inte gillar att planera långt i förväg...

Det är fredagkväll och det är lugnt på avd, många har åkt hem. Personalen har dukat upp lite snacks på fikavagnen så det känns att det är helg. Annars så tappar man helt kollen på dagarna när man är här. Lojsan har jättetråkigt men har inte lust att göra nånting som finns att göra. Tror att en promenad ute skulle vara perfekt! Kanske i morron!

Inga kommentarer: