Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjtisdag 24 mars 2009

Fas 4 - Maintenance IUpptäckte att jag missat att berätta om den fas som Lojsan just nu befinner sig i enligt behandlingsprotokollet. Det är den 4 fasen och den heter Maintenance I. Maintenance~underhållsfas. Som synes så räknar man nu inte dagar utan veckor. Hon befinner sig ungefär i vecka 29. Det flyttas ju på beroende på hennes värden - provtagning och beslut i morgon. De gröna markeringarna betecknar cellgifter och de grå cortison. Och det är inga nya mediciner den här gången. Nu är behandlingen pågått ett tag så är det inte lika intesivt/tätt längre. Det här kan lura en att tro att det blir/är lättare nu, men så är inte fallet. Eftersom kroppen nu har utsatts för alla dessa gifter i ett halvår så är hon rätt sliten. Hon får heller inte någon direkt återhämtningsperiod mellan behandlingarna. Jo, återhämtning är det ju på sitt sätt, men hon hinner ju inte uppnå normala värden, bara tillräckligt bra för att köra på vidare. Och så här kommer det att fortsätta fram till julen 2010. Då, om allt gått som det ska, så får hon äntligen vila från alla cellgifter. Jag tänker mig det ungefär som om man har en rejäl förkylning; då är man ju rätt slak ett tag efteråt. Tänk att inte hinna bli pigg igen utan direkt åka på en ny omgång, och en till, och en till... i 2 och ett halvt år! Och jag tror ändå inte att det kommer ens i närheten av hur hon har det.

1 kommentar:

Lotta sa...

Ja det är nästan obegripligt vilka påfrestningar barnen utsätt för. Jag kan inte heller låta bli att tänka på att Lojsan dessutom gjort allt detta en gång förut, plus mediciner pga biverkningar. Vilken stark unge/tonåring/kvinna!!!
Kramar