Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjonsdag 25 mars 2009

Nix pix

Det blev ingen behandling. Så nu är de hemma igen. Lojsans värden är visserligen bättre, och om man bara skulle se till det så skulle man sätta igång. Men, hon har hög CRP (snabbsänka) och det visar att hon förmodligen har en infektion i kroppen. Och eftersom man, vis av erfareheten ( i oktober behandlades hon trots en "gammal" infektion och det tog mååååånga dagar för Mx att gå ur kroppen - inte bra) vet att det kan gå illa så skjuts behandlingen upp till på påsklovet. Om hon har hyfsade värden då vill säga. Lojsan är rätt nöjd eftersom hon nu kan gå på kompisarnas teaterföreställning i helgen. Att påsklovet ryker är tydligen en i sammanhanget mindre förlust. Voj voj!

Vad gäller infektionen så säger hon att hon inte känner något konstigt. Det vi kan se är att hon är tröttare än vanligt (Somnade framför Tvn igårkväll med spanskaboken i knät...) och, upptäckte jag nyss, att hon har väldigt rött tandkött. Väntar telefon från avd och ska ta upp det då. Uppdatering följer.

Uppdatering to 9:00.
Värden från fredag morgon:
CRP 70
Hb 95
LPK 2,3
Neutrofila 0,3
Tpk 332
Att hon har rött tandkött är inget symptom på någon vanlig infektion som de känner till. Vi ska helt enkelt vara observanta och hålla koll på ev beläggningar och/eller svamp. Ska be tandläkargrannen ta sig en titt. Men Lojsan mår bra och har åkt till skolan som vanligt idag.

5 kommentarer:

momofa sa...

Lilla älskade Lojsan !!När du är färdig med all behandling kommer du att kunna flyga,klättra i berg,gå på lina,ja allting.Din järnvilja kommer att besegra alla svårigheter du möter ,det vet jag!!Det är bara vissa utvalda människor som får såna egenskaper och du är en av dom.!Nu får vi snällt ta en vecka i taget och sen när det är klart,då skall vi fira!!!!!Kramar.

A&T sa...

Tänker på er. Fick en tankeställare när jag såg Lojsans behandlingsschema. Tröstlöst med ständiga behandlingar så länge!

Rött tandkött kan vara ett symptom när neutrofila är litet låga.

Värdena såg ut som riktiga kämparvärden! Gissar att nautrofila är litet låga för att CRP är litet högt.

Hoppas att det håller på att ljusna för er från alla håll!!!

Kramar A

Anonym sa...

Kära Lojsan, tänk att det måste vara något som skall krångla för att du skall få en helg med önskade aktiviteter. Há nu så trevligt i kväll och hoppas att alla värden är OK till nästa provtagning.

Kram och hälsningar från
"NYA KONTORET"

Howdy Sailor sa...

Kära coola Lojsan, tänk om man hade din inställning till saker som sker här i livet. Du ser det positiva i saker, något som andra lätt glömmer.
Kram från Howdy på Tjörn

A&T sa...

Kikar in igen. Hoppas hoppas att det är ok med er!!!