Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjtorsdag 14 augusti 2008

Utredning

Lojsan, Faren och jag kommer in till sjukhuset (som tur är Bror hos kompisen – och ska sova över där) och får träffa en allmänläkare som undersöker och det tas en massa prover. Vi går på stan i väntan på resultaten.

Sent omsider kommer resultaten. Vi träffar en nygammal läkare – samma som skrev in Lojsan 94! Hon har urusla värden. Eftersom hon är gul så har man tagit en massa leverprover och det verkar som om levern inte funkar alls. Billirubinet är skyhögt! Blodproverna visar superlåga värden för vita, röda och blodplättar. Sänkan är rätt hög och Hb är inte alls bra. Nu börjar det kännas obehagligt bekant. Det här att vita, röda och blodplättarna inte är bra känner vi igen från förr!

Inläggning på samma avd som vi hamnade först på 94, dock inte samma rum – rummet bredvid. Nu uppenbarar sig ett antal gamla bekanta. Bla sköterskan som körde mig i rullstol till förlossningen natten när Bror föddes! Det måste vara en bra arbetsplats som kan behålla personalen i 14 år! Det känns tryggt och samtidigt lite spooky. Vi skulle egenligen läggas in på barnonkologavd men de hade inte plats. Lojsans läkare är barnonkolog.

Man sätter en venflon och tar ännu fler prover – så många rör att sondskålen knappt räcker till. Urinsamling.

Dag 2: Lojsan är fastande, ska göra lungrönten och magultraljud på em. Vi går till lekterapin och lånar dataspel. Visa av erfarenheten så har vi packat rejäla övernattningsväskor och tagit med oss datorn. Lojsan spelar dator och vi spelar Canasta tills det är dags att gå till undersökningarna. Allt går smidigt och hon får äntligen äta!

På natten ska det tas en hormonkurva så det är tur att hon redan har en venflon. Sen tar vi tåget hem!

Inga kommentarer: