Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjfredag 15 augusti 2008

Behandlingen börjar

Det har varit ett evigt kissande hela natten. Det blir extra bökigt eftersom hon måste ha med sig droppställningen hela tiden och den sitter fastsladdad i väggen.

På morronen kommer aköterskan med ett gäng tabletter. En som motverkar illamående, en som ser till att magsyran inte blir jobbig, och ytterligare en för njurarna. Han tar lite prover och kollar att porten funkar. Det kommer inte så mycket blod så Lojsan får vifta med armarna och vippa på huvudet tills de hittar en ställning som funkar.

Sen blir det frukost och därefter, kl 09.33 påbörjas behandlingen. Det är vincristin/onkivin och det tar en kvart. Därefter blir det ????i 4 timmar. Dessutom fortsätter hon få vätska - förstår inte hur det går till, slangen är väldigt tunn!

Nu börjar det ramla in folk igen - populär tjej det här! Först kommer kuratorn som pratar lite om almänt om läget och om försäkringskassan och så. Det är ju lite extare krångligt för mig eftersom jag dels är arbetsökande och dels har 1/4 vårdbidrag sen förr. Hon ska kolla det. Skönt att få hjälp, FK är ju lika smidiga som ett stort ekskåp.

Sen kom Dr F tillsammans med Dr Janne, Lojsans "gamla" endokrinolog. Skönt att de håller koll och att det finns någon som "kan" Lojsan. De kommer att ha kontakt över avdelsningsgränserna här framöver.

Sen så dök det upp en ssk från endokrinspec om att skriva över Lojsan från Huddinge. Det blir bra - bättre att allt sköts från samma sjukhus.

Nyss fick hon gå iväg till hjärtundersökning, både EKG och ultraljud. och nu är det dags för ytteligare genomgång av hur behandlingen ska gå till, hur länge och så.

Inga kommentarer: