Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjmåndag 12 januari 2009

Hosta och bloood

Lojsan har hostat mycket den senaste veckan. Hennes behandling innebär risk för en allvarlig lungkomplikation som hon får antibiotika i förebyggande syfte mot. Vi har pratat med läkare men det ska inte vara någon fara...

Och igår började hon störtbloda näsblod. Läskigt mycket blod. Men hon fick stopp på det till slut och det kom inte tillbaka. I morse så tog hon veckans prover; ska bli spännande att se hur trombocyterna ligger.

Uppdatering 090113 09:54
De ringde från BONKEn och Lojsan har skyhögt CRP: 106. Ska helst ligga under 5 som jag fattade det. Väntar samtal från läkare, de vill nog träffa henne. Men hon mår bra och går i skolan som vanligt. Håll en tumme!

Uppdatering 10:28
Jodå, det blir sjukhuset i eftermiddag. Det är tydligen Cytosaret som sänker värdena såhär i efterhand. Neutrofila är 0,5 och om det går under så kan det tydligen börja hända dåligheter - och det går fort! Så vi ska försöka övertala Lojsan att det är nödvändigt - hon vill ju hellre vara i skolan.

7 kommentarer:

Howdy Sailor sa...

Ojojojoj, blod är så himla kusligt när det kommer från någon med cancer. Stackars Lojsan måste inse att det är en investering att hålla sig borta från infektioner och annat krafs nu. Och här har man gått och sagt att skolarbetet är en investering. Lojsan kan ju bli schizofren för mindre.

Jag håller tummarna stenhårt att detta ska ordna sig snart.

Frk Karlsson sa...

Usch, gud vad läskigt. Säg åt Lojsan att hon ska vara riktigt snäll och gå till sjukhuset, så kanske jag kommer och hälsar på snart :P

Anonym sa...

Vi håller våra tummar så det knakar!!! SoB

Jessika sa...

Under 7, crp. Är riktvärdet vanligtvis.

Jessika sa...

Jag hade inte leukemi vid tillfället men jag har haft crp på 300, då hamnade jag på sjukhus, där fortsatte crp att stiga, immunförsvaret helt utslaget av något anledning till mycket högt. Så högt att överläkaren på IVA inte hade sett så höga värden förut. Men jag var väldigt sjuk, med sepsis, lunginflammation och organsvikt men klarade det ändå, även om det hängde på en skör tråd ett tag. Vid 250 kunde jag andas igen.
Håller tummarna för Lojsan.

mammanonna sa...

Jag får frossa bara vid tanken på dina värden! Det är vid sådana tillfällen man är glad att den svenska sjukvården funkar som den faktiskt gör. Tänk att bo i tex USA och inte ha försäkring...

Sanna sa...

Hej hej, apropå crp värde, min kära mor hade 518 i crp värde för två veckor sen!!! Inte roligt alls, men nu har det sjunkit som tur är, nu är det "bara" på 120... kroppen är bra skum ibland!

Måste säga att Lojsan verkar vara en overhört stark tjej, skulle inte klara av hälften av det hon går igenom!!
Ha det så bra och god jul!

/Sanna