Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjlördag 15 november 2008

Veckan som kommer

Söndag: Lojsan och Faren åker in till sjukhuset i morron kväll.
Måndag: På måndag så är det benmärgsprov, LP och Methotrexate i ryggen. Och när det ska tas benmärg så blir det sövning, alltså fasta från 24. Sen när hon vaknat så är det uppvätskning och pH höjning och det görs då med en massa dropp. När pH är uppe i 7, förhoppningsvis kl 18, så börjar Methotrexatedrodppet som ska gå i ett dygn.
Tisdag: Det enda som händer är att Methotrexatedroppet går fram till timme 23 då det tas ett prov och timme 24 är det klart. Sen tas det prover med jämna mellanrum för att kolla hur Methrotexatenivåerna sjunker.Samtidigt får hon en massa vätskedropp för att hjälpa kroppen snabbt bli av med giftet.
Onsdag och framåt: Fortsatt vätskedropp och provtagning tills Metrotrexatevärdet är nere under 0,2. Första gången tog det 9 dagar och förra 3...

Och så det här med besök: Måndan är inte så bra eftersom hon sover stor del av dan och förmodligen är lite lullig efteråt. Men resten av veckan är utmärkta besöksdagar. Eftermiddag och kväll är bäst.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas allt går bra i veckan!

Kram Gudmor E