Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjtorsdag 9 oktober 2008

Decimalfel?

I morse va värdet 0,2. Lojsan tycker att de borde ha två decimaler och är övertygad om att de avrundar uppåt! Kvällens provsvar kommer om ca en ½ timme... uppdaterar då!

Lojsan har blödit näsblod flera gånger de senaste dagarna, så efter lunch så bar det av till öron/näsa/hals för att bränna (!)kärl inuti näsan. Jag tycker det låter ont, men Lojsan sa att det snarare va irriterande. Det gick bra men blev en del småblödningar efteråt- Efterkontroll tidigt i morgon så det blir ingen hemgång i kväll oavsett Methotroxatvärde.

Vi hade "flygande" vaktombyte i dag, faren åkte tåg hem och jag tog bilen ner efter jobbet. Lojsan blev ensam ett par timmar men det fixar hon - det är väl mest jag som tycker att hon måste ha sällskap hela tiden.

Uppdatering 21:41
Fortfarande 0,2. Lojsan insisterade på att sköterskan skulle ringa ner till lab och kolla om värdet är exakt eller om det är avrundat. Dessvärre visade det sig att det va 0,25. Men det är ju bra att veta att de faktiskt mäter med 2 decimaler. Hädanefter blir det redovisningskrav på det när värdet anges till 0,2. Nu säger vi blä och godnatt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bilen ner efter jobbet... Har du fått jobb? Nyfiken!
//fru Karlsson (som snorar på)

Mammanonna sa...

Jomenvisst! Jag ska vikariera från måndag (denna vecka "upplärning"). 70% uppdelat på två skolor, fyra dagar i veckan. Som det ser ut nu fram till jul, men det kan ändras snabbt åt båda hållen. Jag ska bara ha samtal och klass- och föräldrainformationer så det är inte så betungande. Skönt att slippa PRAON... och det är bara tre mil till båda skolorna så det är stor skillnad mot förra läsåret. Kul att jobba i en annan kommun också. Hoppas jag pallar - Faren kommer att hålla hem- och sjukhusservice under tiden.