Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjonsdag 24 september 2008

Resten av dagen - uppdatering 21:44

Och så blev det ultraljud mage och ben. Det tog ganska lång tid och Lojsan blev sur på den första som försökte: Orutinerad och presenterade sig inte! Och kladdigt blev det och blä! Väl uppe på avd så tvättade jag av henne all gel och så fick hon en ny säng - hjärtsäng som går att vinkla på alla möjliga sätt (Hästens kan gå och dra något gammalt över sig) för att kunna avlasta benen i högläge. Kirurgen G och Dr S kom in och undersökte inför op. Så det verkar som om det blir av i varje fall. Dr S kom med antydan om att svullnaden i benen kan komma efter Asparginaset. Känns lite konstigt eftersom hon fick det för över en vecka sen, men det kan tydligen bli så. Vi får kolla mer sen.

Lojsan sover och Faren kom just. Hoppas att det blir op snart...

Uppdatering 16:58
Fröken G (sjukhusskolan) kom in och pratade lite, lämnade Trägudarnas land av Fridegård, som är en av de böcker som Lojsan ska jäsa i Svenska B. Passar ju bra som sjukhuslitteratur. (Vi väntar med Dostojevskij och de andra giganterna!) Och hupp och hej så blev det full fart till op. Efter avlämning så gick Faren och jag upp till avd och passade på att fika - nybakta muffins hade han med sig! Och nyss kom sköterskan och sa att det va klart så då gick han ner och tog uppvaket. Kirurgen G kom precis in och berättade att det gått bra och att tarmarna ser jättefina ut - inga skador. Hurra!

Uppdatering 21:32
Lite provresultat:
Eloktrolyterna är normala.
Viktökning sen senaste mätningen 20 timmar sen: 3,3 kg! (och hon har varit fastande i 15 av dessa timmar!)
Temp: 34,7!
...there´s something fishy...
Hälsningar från en påbyltad, morfinlullig och äppelkakeätande Lojsan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att det gick bra. Hälsa Lojsan och önska god bättring. Vi tänker på henne.
//Fru Karlsson

Anonym sa...

Hej på er!
Bra att det gick bra med operationen och att tarmarna var som de skulle!

Kramar från Gudmor E och familjen R