Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familj



söndag 26 juli 2009

Veckan som kommer

ska Lojsan få sin näst sista högdos-Mx! Om allt går enligt planerna.. (Peppar, peppar...). Det innebär att vi åker in tidigt i morgon - fastande, sätter nål, tar prover, käkar frukost, åker till specialisttandvården, åker tillbaka till avd för lustgas, Lp och Mx. Sen är det sängläge nå´n timme, uppvätskning fram till ungefär 18 då själva Mx-droppet sätts igång. Sen är det bara att vänta, kissa, vänta, kissa... fram tills MXvärdena är under 0,2 och hon får åka hem. De senaste gångerna har det gått riktigt bra - hon har kunnat åka hem redan på torsdagen. (Peppar, peppar igen!) Vi hoppas på regn och rusk; det är inte kul att vara "inlåst" när det är fint väder! Och som så mången gång igen så försöker jag: Hälsa gärna på! Skicka ett kort! Eller blommor, eller presenter, eller SMS, eller mail, eller en tidning, eller, eller, eller... Gör nå´nting! Jag lovar - alla som gör något för att liva upp Lojsans tillvaro på sjukhuset nu, kommer att få massor med empati och besök och uppmuntran när ni/era barn/nära och kära har cancer och ligger på sjukhus! (Jepp, var tredje svensk får cancer nå´n gång i sitt liv) Juste deal - eller hur! (och ja, jag är fortfarande sur för att så många som skulle kunna göra något inte gör det! Vad är problemet?)

Uppdatering:
Och i nästa andetag så vill jag då tacka för de uppmuntringar som kom efter mitt förra besvikenutbrott. Några kort och så blev det faktiskt lite fler kommentarer. Ni ska veta att Lojsan läser alla kommentarer och ber mig ibland skriva något speciellt...
Vi vill särskilt tacka Ulltussen som gjort ett så himla fint kort till Lojsan, trots att hon inte känner henne! (Vi försökte scanna för att lägga ut på bloggen men det blev inte bra.) Och till Anders som ser till att Lojsan inte glömmer bort dansen:), Vresros som agerar moster när en moster behövs, och Åsa som inte ger upp om oss fast vi är såååå tröga! ...alla ni som kommenterar (trots sommartorkan) - Tack!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det är klart att det blir regn i veckan. Vi håller alla våra tummar för ett behandlingsvänligt klimat!!!!!Vi ska ha vår första lediga vecka så räkna med regn!
Hälsningar SoB

Lotta sa...

Lycka till med allt i veckan. jag håller tummarna för snabb hemgång.

Kram Lotta

Anonym sa...

Ett försenat grattis från en bloggläsare

Anonym sa...

Hoppas det går fort den här gången med. Det är ju marknad i helgen och då kanske vi tar oss den långa vägen från stan och hälsar på om det är någon hemma.
//Åsa

Maria sa...

Det är ju det lilla som betyder något. tänk vad lycklig Victoria blev när det kom post när hon låg på sjukan. När hon transplanterades skickade fröken ett kort varje dag, klasskamraterna fick skriva varsin dag och vilken lycka. Väggen var full av dessa kort. Kämpa på Jossan! kram Maria

A&T sa...

Låter skönt med näst sista högdosbehandling. Vad är planerat sen? Är behandlingen avlutad eller underhållscyto ett tag? Inser att jag inte har en aning om hur en "vanlig" leukemibehandling går till vare sig ALL eller AML. Det jag förstått är att ALL -behandlingen pågår i 2,5 år, med högdos och underhåll varvat? I vilka skeden gör man rutinbenmärgsprov? Ja nu var jag litet nyfiken. Skönt också att höra att bekantskapskretsen "skärpt sig litet med kontakten" Kram Anna

Anonym sa...

Vi håller alla tummar för er och att regnet stannar i Uppsala. Vi är på väg till Stockholm för ett par semesterdagar och vi vill ha sol - regn + 5 personer i en etta = man kan bli tokig för mindre!
Vi återkommer med rapporter om vad dagen och vädret hade i sitt sköte.
Kram!
/Järvsöligan