Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjmåndag 6 april 2009

Jukkasjärvi, måndagen och glömda födelsedagar

På söndagen hämtade jag Lojsan på stationen kl 21.24. Glad men trött. Det var bara det att hon måste packa upp och packa om direkt eftersom vi skulle till 95a på måndagmorgon. Men hon tog det med gott humör - denna unge! Rapport från Jukkas kommer separat senare, kul hade det varit i varje fall.

Så i morse så åkte vi fastande till sjukhuset. Kom fram halv 9 till en superstressad avdelning. Det märktes att de hade fullt upp - vi funderade ett tag på om vi kommit på rätt dag. I och för sig så förstod vi det, men eftersom Lojsan va fastade så vill vi ju att porten ska sättas och prover tas så att hon får käka nångång. (Eftersom hon direkt efter frukost ska fasta igen inför lustgasen...) Efter några tjat så kom det igång. Frukost och lekterapin där Lojsan träffade en tjej från Jukkaslägret! Träffade en ny läkare som var jättebra, la sig på rätt nivå direkt. Sen så skulle hon lustgasas. I vanliga fall såkommer lustgassköterkan och pratar lite innan men idag så blev det inte så. Lojsan gick iväg och jag drog mig undan (känner mig mest ivägen). Men efter allderles för kort stund så var hon tillbaka; det hade inte gått bra utan hon blev blek och började kallsvettas. Det gjorde inte ont men kändes obehagligt. Kan trötthet från lägret och dagens stress ligga bakom? Hursomhelst så bestämde Lojsan sig för att skippa lustgasen i morgon och sövs istället för Mx- spruta och LP. Och då kan man inte sätta igång Mx högdos utan det får vänta ett dygn. Vi blir alltså kvar här minst till på fredag. Om allt går bra i morgon vill säga, annars kan vi få åka hem direkt.

Men på det här sättet så blev Lojsan fri från dropp och fick shoppingpermis på em. Vi tog bilen och skulle till Gränby men efter diverse felnavigerinar så hamnade vi i Kista istället. Det finns en stor och fin galleria i Kista... och jättegod grekisk mat!

Och så vill jag passa på att be om ursäkt för alla vars födelsedagar jag helt glömt eller kommit ihåg för sent! Och nu var det dags igen; gudmor E, vars födelsedagar jag firat i princip alla år sen -74 fyllde år igår.Och jag glömde - fy mej! Grattis ändå!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag är här nu. Kul att helgen uppe i norr blev lyckad. Nu väntar jag ivrigt på "jojken". Hoppas också att den planerade behandlingen nu skall fixa till sig så att du får några riktiga påsklovsdagar. Passar på att redan nu önska en riktigt
GLAD PÅSK.
Kram, Bambo

Anonym sa...

Födelsedagar är inte mycket att fira...., men tack ändå!

Gudmor E

momofa sa...

Instämmer me mamma.VILKEN UNGE !!!!Unge förresten,ung dam hellre.Vilka bra kort på våra älskade "ungar".Hoppas att allt flyter på så ni får ett välbehövligt påsklov.Alltså: Glad påsk med många ägg!Vi häckar hemma hela helgen,tror jag.Kram.