Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familj



måndag 11 januari 2010

Sår i hår

Då har Lojsan och jag varit på sjukhuset igen för kontroller. Onkologen var nöjd med bra provsvar och att såren ser bättre ut. Det blir en svag dos Puri- Nethol från och med nu. Sen kom endokrinologprofessorn som iofs också var nöjd, men ville se fler provsvar (vilket gjorde att det blev en omgång prover till tagna) och diskutera med kollegorna innan hon får köra igång med medicinerna igen. Sen upptäckte vi att hon har stora sår i hårbotten (samma som i ansiktet men mycket större) som måste tas omhand. Akut till hud där hon blev undersökt av två läkare (som så vitt jag förstod) aldrig sett något liknande. Och sen blev hon omskött av en undersköterna som försökte blöta upp "skorporna" för att få bort dem (eftersom det kan bli infektioner under om de fins kvar) men inte lyckades så bra. Så nu ska hon smörja in skallen med en salva 2 ggr/dag och gå till disktriktssköterskan dagligen för att bli pillrad på. Allt för att undvika infektioner och hårlösa ärr. Tur att det inte är i ansiktet...

Sen åkte vi hem och ramlade ner i soffan med lite käk. Det är otroligt energikrävande allt detta! Det är knappt jag förstår själv att man blir så totalt slut efter sån sån här dag. Men slut blir man!

Bror började skolan idag och Faren har jobbat. På eftermiddan/kvällen så har Bror haft träning med Sax-pack och Faren har varit hos veterinären för allergiuppföljning med hunden (som som tur är faktiskt verkar blir bättre - hurra, nånting som funkar!) I morgon börjar också jag jobba, och Lojsan skulle börja skolan, men det blir nog inget eftersom hon måste fixa det där med distriktssköterskan och vi har ingen aning om när, var och hur det funkar nu för tiden.

3 kommentarer:

Lotta sa...

Hoppas det ordnar upp sig snabbt nu så Lojsan kan börja i skolan igen. Kram

Anonym sa...

Varför skall bara du behöva visa upp sånt som läkarna inte sett förut?
Själv kan man bara komma med samma gamla vanliga tillrop om fiting spirit och hoppas på att "oturen" skall ge sig någong gång.
Kram och ha det så gott det nu går. Love you.

Bambo

momofa sa...

Att ni orkar !Hjältar är ordet.sa Bull.Vi kan bara förvånas över det som kallas underlåtenhet och samtidigt hoppas att "di lärde" tar just lärdom av detta.Det är väl inte föräldrarnas ansvar att påpeka missar i undersökningarna eller?Hoppas att det reder upp sig snart.Vi höppes och...Kramar