Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familj



fredag 1 januari 2010

Nyår 2009

I går morse SMSade Lojsan att hon inte mådde bra. Hon är prickig och svullen i ansiktet. Faren åkte direkt. Jag ringde till avd och vi bestämde att de skulle åka direkt dit. Väl där tror man att det är nogon sorts läkemedelsreaktion - hon började med en ny medicin i tosdags och en annan medicin ökades i måndags. Hon får blod och det beslutas att de ska stanna över natten. Trist, men de får i varje fall nyårsmiddag - Barncancerföreningen Mellansverige bjuder. Lojsan får tyvärr inte fira nyår med sina kompisar, men jag hoppas att hon i varje fall hann ha några roliga dagar på lägret...

Vi ska ha gäster här hemma och vi kör som planerat trots allt. Det är skönt att ha vänner här som stöttar och hjälper. Bror och killarna spelar spel så det står härliga till. "Gubbarna" tar hand om hunden och snöskottningen. Och vi tanter lagar mat och donar. God mat och dryck förgyller! Tack för att ni finns!

Idag fick vi veta attt Lojsan blir kvar en natt till. CRP har vänt igen och är högre, hon har också låga salthalter så hon får mineraldropp. Svullnaden blir inte bättre. Hon får cortison och antibiotika men alla andra mediciner är stoppade. Fam R som ska söderut tar med sig packning och lite mat för avlämning på avd. Suveränt att vi slipper ge oss ut i trafiken och snövädret.

Tänk att det blir så här helt plötsligt, när det varit bra så länge. Man får aldrig slappna av för mycket...

3 kommentarer:

momofa sa...

Kära barn !Nytt år och nya föresatser.Detta SKALL bli ett godare år.Vi håller alla tummar och gör som Karlsson i Hemsöborna " en får höppes och bedje ".Vi önskar av allt hjärta att Lojsan piggar på sej mycket snart.Vi hörs snart igen.Kramar.

Anonym sa...

Ja, vi gamlingar kan bara hålla tummarna så hårt det går och att önska en mångfalt bättre fortsättning på 2010. Massor med kryapådig-hälsningar och kramar från oss.

Bambo

Åsa sa...

Hej på er. Hoppas Lojsan är bättre och snart är hemma igen. Tänker på er och önskar iallafall en god fortsättning på det nya året. Hälsa Lojsan från oss alla. Kram Åsa