Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjlördag 28 februari 2009

Cortisontrött

Var 8onde vecka med början i måndags ska Lojsan käka cortisontabletter Dexacortal i 5 dagar. Cortison har många jobbiga, fler än cellgifterna tycker Lojsan, biverkningar. Det man oftast tänker på när det gäller cortison är väl att man blir lite uppsvälld och hungrig. Dessutom så påverkas humöret och det kan vara besvärligt med sömnen. Lojsan går omkring och känner sig seg, hon sover dåligt och kommer liksom inte igång på dagen. Trist. Men nu tar hon sista tabletten för den här gången. Hon ska försöka ta en eftermiddagslur så att hon orkar med kvällens schlager.

8 kommentarer:

Åsa sa...

Det var så himla kul att du kom förbi och visade upp Maggie. Vilken liten go´bit.
Kram Åsa

Anonym sa...

Cortison är ett "jävla skit" men ändå så verkningsamt och bra. Det är svårt...
Du är duktig du Lojsan som står ut med allt, inkl Cortisonet.

Kram
Eva

Anonym sa...

Precis sådär reagerade min T, när han åt cortison. Men på något sätt var det ändå så mycket lättare för oss med ett litet barn, som inte har alla de där kraven på sig om hur man borde känna och orka.
Kramar till er allihop.
///Anna

Anonym sa...

Hej och kram på er!
Jag hör av mej snart för att planera ett fikabesök.

/Gudmor E

Anonym sa...

Hej och tack för senast, trevligt att träffa dig och familjen inklusive lilla "fyrfotingen". Hoppas att du snart kan få ett lov som till det mesta handlar om avkoppling och till dess glöm inte att ta hand om dig med en vilstund emellanåt. Har Faren hittat något nytt märke?
Kram från oss
Bambo

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Johanna 21 sa...

Jag har blivit så inspirerad av att läsa om Lojsans kamp, att jag har anmält och är nu stolt registrerad donator i Tobias Registret! Kämpa på Lojsan!! <3

mammanonna sa...

Hej och välkommen!
Så glad jag/man blir av att få läsa din kommentar! (Alla kommentarer är iofs roliga att läsa!)Jag är också Tobiasdonator sen 14 år men har inte passat hittills. Fortsätt gärna läsa, och kommentera - det är kul med nya läsare och deras synpunkter och hejjarop.