Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjlördag 7 februari 2009

Näsblod 2

När Lojsan får näsblod så kommer det inte en liten rännil - det kommer en hel vårflod! Hon sitter lutad över handfatet och det känns som om det är blod överallt. Efter ha torkat av stänken på väggen och kring kranen så ser man ju att det inte är så farligt, men ändå. Det där med en bomullstuss i näsan har vi lagt ner, den blöds igenom på nolltid. Det är bara att låta det droppa klart. Och nu har det stoppat. Idag kom det när hon satt och läste, ingen snytning eller petning. Hon har haft lite blodspår i näsan de senaste dagarna men inget riktigt näsblod förrän i dag. Vi får vara vaksamma på tecknen här framöver.

( Har beslutat mig att försöka hålla ordning på blödandet, därav rubriken. Naturligtvis har hon blödit näsblod fler gånger. I Oktober på sjukhuset så brände de ju några blodkärl i höger näsborre. Jag har inte ordning på alla, men eftersom jag vet att hon för ett par veckor sen blödde sist så får det bli Näsblod 1)

4 kommentarer:

Lotta sa...

Har ni testat spongostan? Det fungerade oftast bra på David. Det är ju svindyrt att köpa en hel förpackning men vi brukade få med ett "ark" från sjukhuset.

Kram Lotta

mammanonna sa...

Så hette det! Vi fick en bit en gång och det va bra. Ska be om lite på tisdag.

momofa sa...

Hej!Just det tänkte jag tipsa om.Hade stor nytta av det i mitt gamla jobb.Men Dom!! måste väl kolla lite bättre och etsa så att det inte händer så ofta.Tycker gamla Syrran.Hur gick provet?Vi höll tummarna.Kramis.

Anonym sa...

Alger kanske är nåt?