Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjtorsdag 26 februari 2009

Osynliga svårigheter

Sisådär. Utredd och klar. Det har varit jobbiga dagar, speciellt på slutet när resultaten börjar komma. I allt det väsentliga får Lojsan mycket fina resultat, det är nästan så att hennes förmågor gör att hon försvårar för sig själv. Eftersom det går så bra för henne är det lätt att säga " ja men hon är ju så duktig, hon behöver ingen hjälp". Och jovisst är hon duktig, men för att nå dit så måste hon jobba väldigt mycket mer än alla andra för att kompensera för de ytterst små och knappt utåt märkbara problem som hon har. Osynliga svårigheter kallade specialpedagogen det. Och som läget nu är så är en normal arbetsinsats över förväntan, och att hon då lägger ännu mer energi på att nå dit hon vill är på gränsen till omänskligt. Men det är svårt att ta emot hjälp och "lättnader" när man "vill själv". Men, hon har fått många tips och förslag på hur hon kan göra för att hitta genvägar och kanske kunna våga slappna av lite och misslyckas ibland.

Idag kom hon hem tidigare från skolan för att hon var trött - det är nästan så det är en lättnad att hon kan känna efter så pass mycket.

1 kommentar:

momofa sa...

Hej duktiga tjejen!Visst är det bra att vara duktig,men ibland måste man våga ta en paus från det och tillåta lite mindre fokus.Vi vet att du kan och vad du vill.Lilla hjärtat,jorden går inte under om du inte har VG på alla prov.Det går bra med ett G också Huvudsaken är att du orkar.ILY.Jag tror att mamsen glömde Ulles födelsedag,eller?Nu droppar det från istapparna och solen skiner sååå,Men vinden ställer till det.Slut för i dag.