Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjonsdag 11 februari 2009

Tisdag på sjukhuset

Igår, tisdag, var vi på sjukhuset Lojsan och jag. Det var Asparaginasedag, dvs:
in fastande
sätta nål (i porthen)
provtagning
frukost
läkarundersökning
vänta, vänta, vänta (på provsvar)
lunch
vänta lite till (på att Asparaginaset ska blandas, hämtas och värmas)
få Asparaginaset (intravenöst - insprutat i lårmusklerna, båda benen samtidigt)
vänta, vänta, vänta (måste vara kvar 2 timmar ifall det blir en allergireaktion - har inte hänt än..)
ta nålen och åka hem.

Det är lättare med all väntan nu när vi är förberedda på att det kommer att bli så. Men det blir lite segt... Den här gången fick hon ett vanligt rum - det blir lite smidigare då, "riktiga" möbler och TV.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Intet är som väntans tider sägs det ju, men skönt i alla fall att det inte blir några ovälkoma reaktioner. Vi sänder några hejarop och lycka till i det fortsatta "spåret" och tänker som alltid på er. Kram till alla.
Bambo

momofa sa...

Fortfarande kallt,men dagarna blir längre,några minuter för varje dag.Och SOLEN sen.Den lyser obarmhärtigt med sitt släpljus över mina dammiga golv.Det kostar på att ha BÅDE katt och hund ska jag säga.Dammsugaren är också dammig!!!!Ha det nu så bra och tänk på något kul.t.ex nån resa eller så....Kramar till alla.

momofa sa...

Hejsan Lojsan och Broren!!Fredag iogen,Vi ser fram emot På spåret men inget fredagsmys i sikte.En riskaka och ett glas hallonsaft är vad huset förmår.Som Pippi sa:Utan chips och ostkrokar i fjorton dar försmäktar jag på denna plats.Lite travesterat alltså.Men det ordnar sig säkert om bryggarn kommer som farfar Oskar uttryckte det.Ha en trevlig helg .Krama varandra och rattmuff på !!