Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjtorsdag 5 november 2009

Höstlovet retroaktivt och idag

Höstlovet for förbi med ett ljudligt svooosh. Vi tog det rätt lugnt barnen och jag, och Faren jobbade. Lojsan hade några tjejer här på Disneyfilmsmaraton med Singstar. Och jag fick sjunga karaoke för första gången ever - superkul! Bror har ägnat delar av lovet åt studier, och sen så åkte han på ett spel/animekonvent och kom hem helt slut och blev förkyld. Men kul va det! Och Lojsan och kompisen Magda har varit ute med stiftelsen "Min stora dag" på en tjejdag i Stockholm. Chokladprovning, lunch på Hard Rock Café, goodiebag från Loréal, limosine, och sist men inte minst Cats! Tusen tack!

Idag har Lojsan och jag åkt till sjukhuset eftersom de "utslag" som hon har fått kring munnen inte blir bättre och dessutom har spridit sig till näsan. Så det blev akutremiss till hud där hon fick en antibiotikasalva som förhoppningsvis ska hjälpa. Hennes värden är rätt OK, men hon har lite för bra vita för att det ska vara riktigt bra. Det ska vara lite smålågt för att man ska kunna lita på att medicinerna verkligen tar.

Nu har hela familjen tagit H1N1 vaccin. Alla hade ont i armen ungefär ett dygn efteråt, men inga andra bieffekter. Nu väntar vi på besked om det blir en andra spruta eller inte...

5 kommentarer:

momofa sa...

Här småsnöar det.Det blir lite ljusare faktiskt.Vad flunsan beträffar har man tänkt att vi skall få vänta till v.3.Förmodligen hinner vi få eländet innan dess.Sak samma, vi får väl vänta och se.Hoppas det stabiliserar sig för Lojsan.Undrar om inte "skrufset" runt munnen kan ha med sprutan att göra.Bara en tanke.moma

Jessika sa...

Beskedet härifrån (UAS) är två till riskpatienter. En till "vanliga". Men det kan ju ändras.

Anonym sa...

Även här flög lovet förbi med besök på biblioteket, buspalatset, hos farmor å farfar samt med kalas hos en kompis som hade löss - visst börjar det klia i era hår nu... hos mig kliar det i allafall men det är antagligen bara psykiskt för några löss har jag då inte hittat trots nogrann kamning.
Vi hann även med att vaccinera oss under veckan, alla utom pappan som får vänta till v 49 - alla mådde bra efter den, det var bara jag å Olle som fick lite ont i armen (han lade till lite kräkningar som en biverkan oxå - han ville hinna med lite x:a under veckan :))
Massor av kramar
/Järvsöligan

Anonym sa...

Hej på er!
Här är det novembergrått, jobb, skola och bandy. I helgen förlustade vi oss i Stockholm med Cosmonova mm. N och jag har också vaccinerat oss eftersom N räknas som riskbarn p g a sin astmamedicin, och jag hänga med som medföljande vuxen. Jättebra! Jag har tagit Lojsan som exempel och fått tyst på kollegor som inte vill vaccinera sej!

Kramar från Gudmor E

Anonym sa...

Här har man gått och "småsnokat" på bloggen, tyckt att det verkat lugnt och hoppats att det, i varje fall till det mesta, varit OK. Så missar man tydligen en vecka och genast är M-nonna in och talar om att inget skall tas för givet. Nu säger jag precis som Lojsans rubrik till bloggen "hornper m m".
Skall man våga tro att det ordnar sig innan det är dags för dig att sluta skolan?
Ha´ det gott och kram till er alla
från oss i ruskvädret,
Bambo