Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjfredag 13 november 2009

Taxifrågan igen

Efter två månaders långbänk har vi äntligen fått veta hur det blir med Lojsans taxi. (Via telefon, skriftligt beslut fick jag begära!) Hon åker på mornarna till skolan tillsammans med en särskoleelev och det funkar bra. På måndagarna slutar de samtidigt och då funkar det också bra. På tisdagarna och torsdagarna får Lojsan vänta 1½ timme på taxin och då sa ansvarig (Det är nästan så jag vill sätta ut namnet!) att hon antingen kan ägna sig åt skolarbete eller också använda skolans vilrum om hon är trött. Och det skulle vara en bra lösning! Snacka om att inte förstå problemet! På onsdagarna är det särskoleeleven som får vänta och då har de löst det på särskolan. (Detta tycker tydligen ansvarig att jag ska se som en eftergift, men jag tycker faktiskt inte att det är vårt problem). På fredagarna har de inte lyckats lösa det, så där får Lojsan faktiskt beställa taxi själv - jag tar för givet på kommunens kostnad, fick inte det specifikt bekräftat.

Här har man en elev som trots att hon har cancer faktiskt vill och orkar gå i skolan. Beundransvärt tycker jag. Men kommunen väljer att inte ställa upp för att hjälpa henne fortsätta med detta. Alternativet kan bli att hon inte går i skolan och klarar detta läsår vilket skulle göra att kommunen får kostnader för henne i fler än de normala tre åren i gymnasiet. I år har skolpengen redan betalats så de pengarna har redan flugit iväg. Sen kan man ju undra hur systemet är upplagt. I grundskolan finns det lag som säger att skolan har skyldighet att se till att eleven kan ta sig till skolan om den inte kan åka buss. I arbetslivet: kan man utföra sina arbetsuppgifter men inte ta sig dit så finns det möjlighet att via FK åka taxi till jobbet. Studerande däremellan finns det tydligen inga sådana möjligheter för. "Gymnasiet är frivilligt" Vilken politiker ska jag kontakta?

PS. Samma människa har också nekat Bror att få en duktigare saxofonlärare. Hans "gamla" saxlärare säger att han behöver en duktigare lärare, då hon har inte saxofon som förstainstrument. Vi tycker då att han borde via kommunens kulturskola borde få denna möjlighet. Men icke sa nicke. Förlåt, men jävla surkärring! Hade det varit en elev som spelat nyckelharpa så hade det säkert gått utmärkt! DS.

Jag är så trött på att behöva vara arg!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som en tjänsteman(kvinna) på Barn o utbildningsförvaltningen. Stå på er!!!!!

"fjärrk."

Anonym sa...

Troligvis måste man göra besparingar pga minskade skatteintäkter.
Ekonomisk kunniga människor! Engagera er politiskt för att hjälpa till att hitta smarta och "rättvisa" lösningar! Eller/och propagera för höjda istället som nu sänkta skatter.
Heja Lojsan och hennes familj!

Lotta sa...

Nej, att vara arg tar för mycket energi. Den behövs till annat!Fasiken att det inte bara funkar!
Kram

Anonym sa...

Det är jobbigt att vara arg, men det är ändå bättre än att inte vara arg. Du är bättre på att vara arg, än att inte vara arg (=mesig).

Kramar från en förkyld Gudmor E