Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjmåndag 26 oktober 2009

Dagens resa

Nu när de mest akuta/tunga cellgiftesbehandlingarna är över så är det raskt dags att återuppta de tidigare, och under de senaste året något undermattansopade (för-säkerhets-skull-om-det-skulle-interferera-med-cellgifterna-så-ligger-vi-så-lågt-vi-kan-med-medicinerna-men ändå-inte-helt) konstiga och nödvändiga endokrina behandlingarna. Så idag var det dags för sjukhusbesök - igen. Det är som vanligt knas med hormonerna på alla de möjliga vis, men några verkar i varje fall ha hyfsat till sig på sistone. Det har pratats med specialister och nu ska det medicineras tyngre, igen. Att hon orkar - hon borde få Nobelpriset i medicin och hyllas som en hjälte! (Vi har fått förfrågan om tidningsskriverier- men inte än. Hon vill vänta ett tag.)

Sen åkte vi till Sthlm och shoppade vinterskor. Två par supersnygga och svindyra. Tur att man är stadd vid kassa ;) Hej arbetsförmedlingen! Lojsan körde hela vägen hem, i regn och mörker, ända från Märsta.

Uppdatering: För att undvika missförstånd så vill jag kommentera det här med hormoner. När man pratar hormoner tror de allra flesta att det bara gäller pubertet och sex. Men huj vad man tar fel då! Hormoner styr så otroligt mycket i kroppen att man bli alldeles matt när man får reda på det. Några exempel:
Trötthet: Hur trött/pigg man är, när man blir trött/pigg, hur länge man är trött/pigg, hur mycket/lite man orkar.
Växt: Hur mycket man växer, när man börjar/slutar växa, hur man växer.
Aptit: Om man blir hungrig, när man vill äta, hur hungrig man blir.
Ämnesomsättning: Hur man tar upp ämnena i maten, hur kroppen tar hand om dem, hur kroppen använder dem, hur kroppen gör sig av med rester, hur olika organ i kroppen hanterar födoämnen.
Sjukdomar: Hur kroppen hanterar av olika tillstånd - feber, infektioner, skador.
Och en massa andra saker som jag inte klarar av att förklara...
Så ni ser att det är mycket som kan gå fel. Dessbättre så går det mesta att rätta till hyfsat. Men mycket och konstiga mediciner blir det!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kör försiktigt nu när det börjar bli halt!
//Åsa

Anonym sa...

Heja Drivern! Det rullar på, på mer än ett sätt, som det ser ut. Det är bara att önska fortsatt lycka till både med tillfrisknandet och bilkörningen. Vi hoppas, och tror, att du tar dig an det senare med samma klokhet, som du visat inför din sjukdom.
Love you!
Kram från oss
Bambo

Jessika sa...

Jamen precis med hormonerna. När de sa att du behöver tillväxthormoner trodde jag att de skojade. Alltså, jag är 1.60, jag har inga ambitioner att bli längre än så. Nä, men tillväxthormoner har att göra med kroppens förnyelse, allt från blodkärl till annan vävnad. jahapp ta hit dom då.