Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjtisdag 8 september 2009

Influensa A (H1N1)

Influensan är ett stort orosmoment. Inte bara för oss utan för många familjer med barn som befinner sig i någon av riskgrupperna. Ibland kan man läsa att det här med influensan är uppblåst och inte alls är så farligt som det verkar i media, och att det är en hysteri. Ok, så kanske det är för de allra flesta. Men eftersom det verkar som om den här influensan är smittsammare än andra influensor, den drabbar i stor utsträckning unga människor och har ett snabbt förlopp, så är vi väldigt oroliga. I de dödsvfall som inträffat i Sverige har människor i riskgrupperna inte hunnit få rätt vård i tid - och det har gått fort! Lojsan går i skolan, hon åker, än så länge, buss dit och hem och hennes vanliga sociala liv fortsätter som tidigare. Vi andra i familjen kommer att vaccineras - så snabbt som det bara går, men det är ändå inte snabbt nog! Isolering är inte ett alternativ - hur länge ska vi i så fall isoleras? Och hur isolerar man en aktiv tonårstjej;)

Vi tycker/kräver att alla som kan ska vaccinera sig, om inte för sin egen skull så för att skydda de som inte kan vaccinera sig!

Instruktioner till alla:

  • tvätta händerna ofta
  • nys och hosta i armvecket eller pappersnäsduk som slängs direkt
  • stanna hemma om man misstänker att man är sjuk
Egna regler:

  • undvik kroppskontakt när du träffar människor; ta inte i hand, kramas inte.

Utökade instruktioner till Lojsan:

  • om någon i klassen eller undervisningsgruppen får influensa så ska hon inte befinns sig i den gruppen - men hon kan vara i skolan, i allmänna lokaler.
  • hålla koll på feber.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra skrivet! Har själv en son med diagnos ALL och hade det inte varit för honom så hade jag inte varit så orolig (givetvis hade jag vaccinerat mig ändå, man är väl solidarisk!) men nu så känns det extremt oroligt.
Lycka till med behandlingen!

LaufeLille sa...

Så bra skrivet! Vi är ocskå i riskgrupp, eller sonen är så vaccinationen för oss är inget att diskutera. Däremot blev jag väldigt ställd när jag plötsligt blev ombedd att tala om varför alla skulle vaccinera sig... Sedan gick jag in här, och helt fräckt kopierade (om inte bokstavligt så näst intill)ditt inlägg. Tack för hjälpen! :-)
Och all lycka till med fortsatt behandling.