Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjtorsdag 3 september 2009

Byråkrater....

Fick idag samtal från konsultsköterskan som undrade om jag fått samtal från kommunen/skolan. Svaret är nej. OK, hon hade pratat med skolchefen här i kommunen, vilken på frågan [hur det skulle bli med Lojsans skoltaxi] svarade att hon väntade på en hemställan från oss - vilken vi inte fått veta att vi ska göra! Hupp! Hon hade också talat med controllern (tycker att det låter hemskt att en gymnasieskola har en controller!) på skolan och han hade kollat på Lojsans närvaro och "eftersom hon har så bra närvaro så behöver hon nog inte skoltaxi" men, men, men.."och hon har ju till och med varit med på gymnastiken - då kan hon ju inte behöva taxi." Men, men, men det kanske är just därför som hon har så bra närvaro, och har orkat vara med på gympan! Man kan bli galen för mindre - men vi har genom åren blivit härdade och tänker att de är nog rätt man på rätt plats. De agerar just som man förväntar sig att tjänstemän inom kommunen ska: stelbent, oempatiskt och oflexibelt. Grrrr!

1 kommentar:

A&T sa...

Som Tove kommenterade i förra inlägget. Klart hon ska ha taxi under behandling. Frågan är (funderar jag som är en byråkrat, rätt misslyckad men ändå)
Kan det vara så att skon klämmer någon annanstans? Anser skolan att hon skulle ha färdtjänsttaxi som bekostas av landstinget?

Skolans taxi har ju rätt tydliga regler om antal kilometer till närmsta skola, kanske i förhållande till barnets ålder.

Färdtjänst hade vi, just för att undvika smitta.

Jag skulle nog vässa armbågarna (igen) och ringa sjukhuskuratorn och fråga.

Kram Anna