Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familj



måndag 29 december 2008

Frågvisa barn

Vi har under mellandagarna träffat många (fler än vanligt) människor. En av dem var Max, en typisk 6-åring, nyfiken och vetgirig. Han hade många frågor om cancer och livet och cellgifter och så. Och tänk så skönt, hans föräldrar försökte inte hyssja och tysta ner honom utan uppmuntrade hans frågande. Lojsan fick förklara det hon kunde och vi vuxna fyllde i med det vi kunde. Och tillslut så tog vi fram en förpackning cytosar som han fick titta på. Jag vet inte hur andra upplever det, men vi (Lojsan) tyckte att det var jättebra att han ville, vågade och fick fråga. Fler skulle våga vara 6-årsfrågvisa. Många kramar till Max och hans familj!...och alla andra trevliga människor som förgyllt våra mellandagar!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, skönt att höra att "hemjobbet" fungerat bra. Lycka till med fortsättningen.
Kram från oss.
Bambo

Howdy Sailor sa...

Ja, ungar är härliga! På skolan berättade Femåringen att morfar hade kassler.

em sa...

Jo, för det mesta är det skönt när folk frågar - och inte bara drar egna felaktiga slutsatser. Men det beror ju på dagsläget om man orkar svara...
Portar är fantastiska - kanske kan ni göra mer själva hemma i fortsättningen?
Allt gott för det nya året!
Margaretha

Anonym sa...

Fenomenala ni !!Tack för en trevlig måndag !Träffade Assa i kyrkan hon var i tjänst.Dedde och Oer spelade vi lyssnade.Alla hälsade till er. Nu är det bara 40 min.kvar av 2008.Vi önskar oss alla ett Bättre nytt år 2009.Stora nyårskramar tillfantastiska barnbarn.Ni är innerligen älskade!!!!!