Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familj



onsdag 17 december 2008

En lösning på julbehandlingarna!

Igår var Lojsan på Bonken och fick Oncovin. Allt är bra. Det blev en del väntan så Lojsan va rätt sur, men hon förstår ju att det finns andra sjukare patienter som måste tas omhand före henne.

Träffade även endokrinologen för kontroll av hormoner och de "gamla" medicinerna. Neuroblastomsviterna finns tyvärr kvar, och kommer att påverka henne resten av livet. Under leukemibehandlingen (till jul 2010) är dock den medicineringen begränsad och vi får väl se hur det blir - ingen vet riktigt eftersom det är en väldigt ovanlig situation.

Men nu till det fantastiska: Vi får ge Lojsan Cytosar hemma! Det betyder att hon slipper 8 resor till sjukhuset på jullovet! Vi ska in den 23e och lära oss, men det ska visst vara en boll med övertryck som vi ska koppla in mot porten... ska bli spännande! Vi kan fortfarande inte resa iväg under julen, men vi slipper i varje fall sitta 2-3 timmar i bilen varje dag! Jag har hittills försökt vara restriktiv med namn och så men nu måste jag bara ge äran till de som hjälpt oss: 95a och Bonken på UAS! Fantastiska människor som verkligen jobbar med rätt sak. Lotta, Nina, Ingela och Laila är de som vi haft mest kontakt med om just detta; TACK, TACK, TACK, TACK! Och jag vet att det är många fler som varit inblandade och som vi också vill ge många varma tacksamma tankar - måtte ni alla få det ni önskar i jul!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt, härligt att du kan slippa en massa resor under helgerna och ett stort lycka till, till dina duktiga föräldrar som gör allt för att klara av det mesta. Kram och ha det gott i slaskvädret.
Bambo

Anonym sa...

Om det fanns ett Nobelpris i "hur man lyckas med att klara av en svår situation och hur man går vidare." då skulle ni vara nominerade.Du valde rätt föräldrar Lojsan !!!Va bra att det går att behandla i hemmet.Lycka till,vi ses när det passar er,Många kramar

Anonym sa...

Tack snälla ni för visad och ärlig uppskattning. Det är vårt jobb!! men känns ju fantastiskt när vi kan underlätta något för er. Hoppas nu allt går vägen. Ses på tisdag/ Nina