Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjlördag 13 mars 2010

Takdropp och föreläsning.

Hej och hå! Nu ser det ut som om det faktiskt blir vår i år igen också! Hurra! Dessvärre så är det nu skare och hunden trippar så lätt över staket och inhängningar... så det blir bandhund ett tag framöver.

I tisdags så var det konferens på sjukhuset om Sjuka barn och skolan. Och Lojsan var en av föreläsarna, hon skulle tala i egenskap av elev och en som sitter inne med den bästa kunskapen. Hon pratade i ca 20 minuter - gjorde ett jättebra framträdande och sen tog hon frågor. Nu är jag ju partisk, men hon var verkligen fenomenal! Vilken naturbegåvning; lugnt, strukturerat och engagerande. Och hon svarade på frågor som om hon aldrig gjort annat - inte bara ja eller nej, utan genomtänkt och konstruktivt. Hon borde åka runt och föreläsa!

Strax innan så passade vi på att åka till Hud. Det är bara att fortsätta rengöra och smörja, men hon fick en ny salva.

Och sen så har ju då Klara, spanjorskan, åkt hem. Det gick bra, även om tjejerna kanske inte direkt är samma typ. Ska bli spännande att se hur det blir när Lojsan åker ner (om bara skalpen läker!) Vi åkte till Järvzoo på söndan med Klara och vi såg alla (vakna) djur! Jättehäftigt att kunna visa upp vargar, älgar och snöugglor (Hedwig i Harry Potter).

Och som svar till Howdy: Lojsan och Bror går i skolan i olika kommuner (vår hemkommun har inget gymnasium)och av tradition så går sportlovsgränsen just där. Vi är rätt vana, och skolorna är flexibla då det inte är ovanligt att syskon går i olika skolor och vill flytta lovet. Brors skola har dessutom extra flexibelt då man alltid erbjuder undervisning på sportlovet. Så om en elev vet att man vill ha ledigt i november för att åka utomlands så kompenserar man med att gå i skolan på sportlovet.

Och låneeländet - tja, jag har polisanmält och hörde inget så när jag ringde fick jag veta att anmälan är avskriven. De tyckte att det är låneföretaget som ska polisanmäla istället! Som om det skulle hända. Nåväl, jag har anmälan om det skulle bli något mer strul och jag orkar inte tjabba mer. Mesigt, men det känns inte som någon idé att försöka ta det längre - jag blir bara frustrerad och arg.

1 kommentar:

Howdy Sailor sa...

Tack för svar! Häftigt men en flexibel kommun; de hänger inte på trän.