Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjtisdag 9 februari 2010

Sju säger upp sig!

Snacket har gått på avdelningen och nu har det hänt. Jag/vi är jätteledsna - det är superkompetent personal som försvinner! Avdelningen är dess personal! Sjukhusledningen gör med detta beslut medvetet livet värre för barn med cancer. Men medkänsla och empati är inte det som efterfrågas när man ska ta beslut i landstinget - bara pengar! Höj skatterna då! Det finns en massa höginkomsttagare som kan betala mer. De behöver inte ens ändra på reglerna, ta bara skattesmitarpengarna. Det blir jättemycket pengar! Och ok, visst att man vill utjämna villkoren för sjuksköterskorna på hela sjukhuset, det tycker jag är bra. Men då måste man väl utgå från de bäst betalda och lägga nivån där. Alla som jobbar på sjukhuset gör ett jättejobb för en skitlön - ingen ska få det sämre! Som förälder mittupi det så orkar man inte protestera, och de som är "klara" vill nog bara lägga det bakom sig. Det är jättetrist, för våra barn/vi är ju de som drabbas. BCF och föreningarna kan tydligen inte göra något eftersom det är en politisk fråga...jag tycker den är mänsklig!

4 kommentarer:

Camilla sa...

Jag tycker också det är fruktansvärt!! Vi tillbringade mycket tid på 95 A förra året och dess personal är helt fantastiska. Man kan bara tänka sig hur tungt "psykiskt" det måste vara att jobba där och så ändra deras arbetsvillkor, när de har en fungerande modell. Usch! Förhoppningsvis dröjer det innan vi ska till Uppsala igen, men jag tänker på alla andra som måste dit. Önskar man kunde göra något!

Crochetta sa...

Hm..jag trooor inte det blir så fint om man virkar annat än mattor med plastremsor, men det skadar ju aldrig att pröva och jag har aldrig sett en amigurumi av plastremsor så det blir ju verkligen "eget" då. =)

Jag brukar använda Muskat från Garnstudio.

Anonym sa...

Hej!Rationaliseringar,indragningar ,omändringar jo minsann,det låter bra.Men man undrar ju vad följderna blir.Det blir i alla fall inte billigare.Att beslutsfattarna inte begriper det!Bara det inte går ut över dom barn som verkligen behöver behandling och omtanke.Jag bävar.Man har ju en viss erfarenhet av dumma beslut.

Anonym sa...

hej jag läser http://denstarkastestjarnan.blogg.se/ där kan man om man klikar på den översta länken till höger skriv under i en namninsamling för att ändra beslutet om 95A

KRAM Mathilda