Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjtorsdag 18 februari 2010

Obehagligheter

Det viktigaste först: Lojsan mår OK. Vi var till sjukhuset i tisdags; bra på endokrin, men på Bonken visade sig CRP vara lite högt även denna vecka, och eftersom såren på huvudet blivit lite sämre så blev det en runda tilll hud också igen och där konstaterades att hon nog har en bakterieinfektion i skalpen och hon fick antibiotika och en ny salva. (Som inte den heller går på förmån! Tredje medicinen på en månad som inte går på högskostnadsskyddet - vafan är det som händer med skyddnätet för de sjuka?) Nu hoppas vi att det blir bra nångång - det är rätt jobbigt...

Obehagligt 1: Som ni som följt oss ett tag vet så "kämpade" vi för att Lojsan skulle få taxi till skolan förra läsåret - när hon precis insjuknat och gick på tunga cellgifter ofta. Jag/vi beslutade att vi personligen inte skulle ha kontakt med skolan eftersom jag jobbar i kommunen, ibland rätt nära personal på hennes skola, och utifrån ett kollegieperspektiv så tyckte jag att det var bäst att jag inte "la mig i". All kontakt sköttes via sjukhuset. Nu är det en tjänst ledig på Lojsans skola som är som klippt och skuren för mig (men Lojsan vill ju såklar inte ha mig där...) Och jag får höra att en i ledningen har uttalat (inte officiellt) att han inte skulle vilja att jag får jobbet (är olämplig) eftersom det var så mycket problem när det gällde Lojsans taxi. Jag är mycket illa berörd och självklart så går också funderingarna i banor av att om det är så skolan ser på det så undrar jag ju om Lojsan och hennes skolgång också påverkas.

Obehagligt 2: I fredags när jag kom hem så låg det ett brev från Upplysningscentralen i brevlådan. Kändes konstigt - har inte gjort några transaktioner av den typen. Så jag ringde och kollade. Det visade sig att någon tagit ett lån på 30000 kr i mitt namn. Klart obehagligt! Det går alltså att gå in på en lånefirmas hemsida och ta lån åt någon annan! Funderade på vitsen med det hela, pengarna borde ju komma till mig, men fick förklarat för mig att man kan ändra kontouppgifterna så att pengarna går till någon annan. Sen kan det också vara någon som har koll på vår brevlåda som kan se till att hämta brev gällande lånet. Naturligtvis polisanmälde jag det direkt, men vad kan de göra?

Kan ingen bara lyfta bort oss och flytta oss nånstans där alla är friska och människor är snälla och ställer upp för varandra.

5 kommentarer:

Jessika sa...

Ring apoteket som jag skrev i kommentaren i mitt inlägg och fråga. Salvor är trixiga. Saknas det nån tillsats så går de inte på förmån men jag var med om det med en astmamedicin som definitivt går som förmåner. Farmaceuten trixade lite för det var inte jag som ville att ett märke skulle bytas mot ett annat utan det jag fick var vad de hade hemma.
Skönt att det endokrina såg bra ut.
Trist med identitetsstölden. Eller ja, förbannat jävla pissigt. Och allt annat med infektioner för L är ju lika pissigt det.

Åsa sa...

Fyfan!

Anonym sa...

Orättvist är vad det är! Obehagigheterna kunde ju fördelas lite jämnare! Ni har så det räcker.

Kram Gudmor E

momofa sa...

Kära barn!!Nu tror jag att Fan är lös.Hur kan man göra nåt sånt! Polisen,kan dom göra nånting?Är vi alldeles skyddslösa!och stackars Lojsan sombara måste hjälpas. Orkar ni kriga?Finns det inga kloka personer att ta hjälp av,det måste det finnas.Att gråta och skrika hjälper ju inte,men det tar jag till när det set så dj-gt ut.Du får ta fram mor Stina iLima ! Hon var helt enastående,det är du också.Allt gott!!!!

Anonym sa...

Vad ända in hel...., att fan är lös är ju milt sagt. Man kan ju bli rädd för mindre.
Älskade Lojsan måtte livet le mot dig snart och att du får gå mot en ljus vår.

Kram och hälsningar från oss

Bambo