Life is what happens to you while you're busy making other plans./Lennon

om Lojsan, som fick diagnosen ALL - Leukemi i aug 2008; när hon var 16 år, och om hur vardagen i vår familjtisdag 14 juni 2011

Överskrivning

Tisdag 7/6.
Överskrivning från Barnonkologen till Vuxenhematologen.
Vi hade bunkrat med en stor kartong med leksaker och serietidningar som vi lämnade när vi kom. In till läkaren Dr J och sen fick vi vänta på hematologen i en halvtimme - bra början ... Men vi började utan henne och gick igenom allt som hänt gällande Neurablastomet; diagnos, mediciner, operation, seneffekter ... Sen gick vi över till ALL och gick igenom samma saker där. Återfallsrisk, vad hon ska akta sig för och vi fick såklart chans att ställa frågor. Mitt i kom hematologen och vi fick veta vilken avdelning Lojsan ska tillhöra och lite om hur det går till där; telefonnummer och namn på de läkare som ev blir aktuella och hur ofta det ska bli kontroller.
När vi kom ut så var det redan barn som lekte med leksakerna - Lojsan tyckte det var kul att de kom till användning direkt.
Sen var det stor avskedsföreställning. Personalen på 95 A och Bonken har ju funnits där för oss i 16 år! Det är mycket ångestfyllt att veta att vi inte längre har den tryggheten kvar. OÄNDLIGT TACK FÖR ALLT! Men nu väntar världen utanför: okänd, skrämmande och otrygg.

Inga kommentarer: